Kunngjøring 2023-01

Godt nyttår til alle store og små i Linjebo.

Husleie

Som tidligere nevnt er det dessverre nødvendig at husleien bli satt opp med virkning fra forfall 25. januar. Den nye husleien blir kr. 5.500,- per måned. Vi skjønner at dette er drøyt hopp, men det er store økninger ikke minst i rentekostnader og kommunale avgifter.

Husleieblanketter er lagt i postkassen for de som ikke har avtalegiro. For de som har avtalegiro er det skjedd det at husleieøkningen er lagt inn som et eget trekk i nettbanken for 1. kvartal. Du vil altså finne ett trekk for både kr. 5.000 og ett for kr. 500,-. Uheldigvis er det ikke mulig å endre dette før neste kvartal.

Utlufting, varme

Vi har hatt et par tilfeller av kondens på og ved baderom og vil påpeke at det må sørges for tilstrekkelig utlufting og sirkulasjon. Det må også stå en viss varme på i alle rom, spesielt kjøkken og bad. Vi er klar over at strømmen er dyr, men på lang sikt er det en svært dårlig løsning å stenge lufteventiler og skru ned varmen for mye da dette vil gi kondensskader som ikke dekkes av forsikringen.

Slike skader vil ikke bli dekket av borettslaget heller da vi mener dette faller under Vedtektene § 4.2 om andelseiers vedlikeholdsplikt.

Sjekk elektriske installasjoner

Det har også vært et relativ stort branntilløp pga. en defekt. Vi minner derfor om følgende:

Røykvarslere

Vi minner om at batteriet til røykvarslere må skiftes en gang i året. Dette er årstiden for stearinlys, og dette kan være et bra tidspunkt å sikre at alt fungerer.

El-kontroll

Styret oppfordrer alle beboere til 1 gang årlig å sjekke sine elektriske installasjoner, både hjemme og i garasjen. Siden det nå er tiden for å tenne lys i mørket, kan dette være en god anledning til å få det gjort.

Sjekk for løse ledninger, eller svi-merker i stikkontakter. Test også jordfeilbryteren om du har. Løse skjøteledninger kan med fordel skiftes ut med fastmonterte stikkontakter. Dette må gjøres av godkjent el-installatør. Husk også at forgreningskontakter aldri skal seriekobles.