Lading av el-biler

Garasjeanleggene er klargjort for installering av individuelle ladere i hver garasje. Vi bruker Zaptec som er et norskprodusert «smart system» som oppfyller alle offentlige krav og som passer på at strømbelastningen blir fordelt jevnt hvis det er mange biler som lader samtidig.

Pga. brannsikkerhet er det ikke tillatt å lade elbiler utenom dette systemet, hverken i garasje eller fra privat strømuttak ved husrekken.

Den individuelle tilpasningen er derfor å installere en ZapChargerPro ladestasjon.

Vi anbefaler å gjøre dette gjennom PSV Elektro som sto for installasjon av anlegget. Vår kontaktperson hos PSV Elektro er Jørgen Karlsen som gjerne svarer på tekniske spørsmål angående lading og utstyr. Epost: jorgen.karlsen@psvelektro.no eller tlf 476 01 260. Dersom du velger å bruke en annen installatør må styret få beskjed, da vi må gi tilgang til systemet før installasjon.

Ønsker du mer informasjon om løsningen finner du det på www.zaptec.no.

Fakturering

Borettslaget har inngått en avtale med PlugPay for fakturering av strømforbruk. Forbruket rapporteres inn automatisk av ladestasjonen, så brukerene behøver ikke å gjøre noe selv. PlugPay sender faktura for faktisk forbruk hver måned. Prismodellen er variabel strømpris med 20 øre/kWh påslag. Det er også en fast månedsavgift på kr. 59,-

Det er brukerens ansvar å melde fra til PlugPay når det installeres ny ladestasjon, slik at fakturering blir foretatt korrekt. Kontaktinformasjon ligger på hjemmesidene deres. De behøver å vite nummer på garasjen, samt at den tilhører Linjebo Borettslag.

Man kan holde øye med eget forbruk, enten via en app på telefonen eller via hjemmesidene til PlugPay. Appen lar deg også sette et par enkle innstillinger, bl.a. om ladestasjonen skal være «åpen» eller «låst». «Åpen» betyr at man ikke behøver å identifisere seg med ladebrikke eller telefon for å starte lading, og er det som sannsynligvis vil være den foretrukne innstillingen her i borettslaget siden det kun er den enkelte beboer som har tilgang til garasjen og derfor ladestasjonen.

Zapcharger Pro festet på garasjeveggen. Merk at ladekabel ikke nødvendigvis følger med ved kjøp.
Skjermbilde fra PlugPay-appen.